X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale nu va mai fi în subordinea CNA

16 oct. 2017,, 16:00   Societate
2859 0

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale va fi redenumită în serviciul cu același nume și va trece din subordinea CNA în cea a Serviciului Fiscal de Stat, informează NOi.md.

Potrivit unui proiect de lege propus de deputații PD, Serviciul de Recuperare a Bunurilor Infracționale este o autoritate administrativă, independentă, de pe lîngă Serviciul Fiscal de Stat. Cel care va dirija activitatea metodologică a Serviciului, fără a-i afecta independența funcțională, va fi Ministerul Finanțelor, potrivit modificărilor propuse.

O altă modificare prevede că șeful Serviciului de Recuperare a Bunurilor Infracționale va fi numit în funcție de Ministerul Finanțelor, și nu de CNA, cum prevede legea actuală. Totodată, în exercitarea atribuţiilor sale, şeful instituției va fi asistat de un adjunct, numit în funcţie la fel de Ministerul Finanțelor.

Proiectul propus mai prevede extinderea atribuţiilor Serviciului menționat, ceea ce însemnă că instituția va reprezenta interesele statului şi al persoanelor juridice de drept public în procese civile de recuperare a bunurilor infracționale.

Documentul mai stipulează că, anual, Ministerul Finanţelor, la etapa elaborării proiectului de buget, va prevedea în bugetul Serviciului 3% din valoarea bunurilor confiscate în folosul statului. Conform prevederilor actuale, de acest lucru era responsabil Centrul Național Anticorupție.


Inițiativa legislativă a fost elaborată de deputații Andrian Candu și Sergiu Sîrbu. Documentul urmează a fi examinat în plenul Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?