X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Decizia luată de PAS și PDA privind participarea la alegeri

16 oct. 2017,, 10:40   Politică
19949 23

Partidul Acțiune și Solidaritate va participa în comun cu platforma „DA” la următoarele alegeri parlamentare din 2018, notează NOI.md.

Luînd în considerație că s-a schimbat sistemul de vot, cele două formațiunii vor avea candidați comuni și în circumscripțiile uninominale, și pe listele de partid, se arată într-o declarație a PAS.

„La ședința din 7 octombrie 2017, Consiliul Politic Național al PAS a reconfirmat disponibilitatea formațiunii noastre de a participa la următoarele alegeri parlamentare împreună cu PPDA. Am informat partenerii noștri despre faptul că sîntem gata să participăm pe o listă comună. Considerăm că mecanismul concret de formare a listei urmează a fi stabilit mai aproape de scrutin. Am propus, de asemenea, să formăm o comisie comună de selectare a candidaților, cu participarea reprezentanților din societatea civilă, pentru a ne asigura că în listă vor fi incluși cei mai potriviți și integri candidați. Avem toată încrederea că vom construi un parteneriat eficient, având la bază cooperarea, onestitatea și buna înțelegere dintre ambele partide”, se arată în declarația PAS.

Anterior, liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, a înaintat o propunere către PAS privind crearea unui front comun la alegerile parlamentare din 2018. Politicianul a precizat atunci că și-ar dori să aibă cu PAS o cooperare similară la următorul scrutin, cum a avut la alegerile prezidențiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?