X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Suport familiilor victimilor accidentului aviatic din Coasta de Fildeș

15 oct. 2017,, 14:30   Politică
3080 0

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat astăzi la Guvern celula de criză pentru elucidarea circumstanțelor accidentului aviatic produs în Coasta de Fildeș în dimineața zilei de 14 octombrie.

Potrivit ultimelor informații, în timp ce se pregătea să aterizeze, un avion de tip cargo, care transporta înărcături pentru armata franceză, cu 6 cetățeni ai Republicii Moldova la bord, s-a prăbușit în Oceanul Atlantic, neajungînd 500 de metri pînă la pista de aterizare.

Reprezentanții Autorității Aeronautice Civile susțin că aeronava se afla într-o stare tehnică bună, iar membrii echipajului aveau o experiența mare de zbor. Conform autorităților ivoriene, în momentul producerii accidentului, în aria adiacentă zonei de aterizare aveau loc fenomene meteorologice severe, furtună cu descărcări electrice. Îu urma accidentului aviatic, patru cetățeni moldoveni au murit, iar doi au fost răniți, fiind spitalizați. Viața acestora se află în afara pericolului.

Premierul a exprimat condoleanțe și solidaritate cu familiile celor trecuţi în nefiinţă în urma tragicului accident, menționînd că autoritățile statului vor întreprinde toate masurile necesare pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova care au decedat în urma accidentului. „Vă rog să fiți într-o comunicare permanentă cu rudele celor decedați și ale celor care au avut de suferit și sînt spitalizați, astfel ca în orice moment să oferiți informația și tot suportul necesar”, a subliniat Pavel Filip.

De asemenea, Șeful Executivului a menționat că autoritățile statului au fost mobilizate imediat după notificarea primită din Coasta de Fildeș, solicitînd ca un grup de experți din partea Republicii Moldova să se deplaseze cît mai curînd în Abidjan pentru a identifica cauzele exacte care au dus la producerea accidentului. În context, Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a specificat că membrii celulei de criză se află în contact permanent cu autoritățile ivoriene prin intermediul Ambasadei Romîniei în Senegal și a Ambasadei Republicii Moldova la Paris.


În finalul ședinței, Premierul Pavel Filip a solicitat să fie depuse toate eforturile necesare pentru desfășurarea investigării accidentului în stricta conformitate cu standardele internaționale impuse de ICAO, în strînsă conlucrare cu autoritățile statului unde s-a produs acesta și cu atragerea reprezentanților constructorului și a producătorului de aeronave.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?