X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Specialiştii IT şi din medicină au şansa să realizeze cele mai bune proiecte

14 oct. 2017,, 14:01   Societate
2763 1

În perioada 16-22 octombrie, la Chişinău se va desfăşura etapa finală de programare din domeniile IT şi medicină, "BreakingMED" Hackaton, care presupune dezvoltarea proiectelor inovatoare în aceste domenii.


Managerul proiectului, Olga Graur, a spus că vor participa circa 200 de specialişti din domenii, care se vor forma în echipe şi IT şi vor lucra intensiv asupra creării anumitor prototipuri de proiecte IT cu destinaţie medicală.

"Cu toţii ştim cît de dureros este subiectul sistemului medical în Republica Moldova. De aceea, ne-am propus să-l schimbăm, aducînd inovaţii digitale pe care le veţi crea împreună cu alţi colegi la fel de entuziasmaţi", a spus ea.

Managerul a remarcat că autorilor celor mai bune proiecte li se va acorda două luni pentru realizarea acestora şi, de asemenea, un sprijin financiar.

Proiectul antreprenorial "BreakingMed" se desfăşoară în premieră în Republica Moldova. Prima parte a proiectului a fost compusă din cinci evenimente tematice cu posibilităţi de aplicare în medicina viitorului (WEB, APPS, VR, 3D Printing şi BIG DATA). A doua parte a proiectului, care va avea loc pe 14 octombrie, o constituie atelierele de lucru despre Design Thinking - workshopuri de iniţiere şi pregătire în crearea produselor pentru Hackathon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?