Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Decizie istorică în lumea modei

13 oct. 2017,, 22:00   Externe
4169 2

Brandul de modă italian Gucci a anunțat în cadrul Săptămînii modei de la Milano că renunță de anul viitor la folosirea blănii naturale.

CEO-ul Gucci, Marco Bizzarri a anunțat că începînd din 2018 brandul va renunța în mod oficial la producerea de haine din blană naturală. ”Responsabilitatea socială este una dintre valorile de bază ale Gucci și vom continua să facem bine pentru mediu și animale. Cu ajutorul LAV (o organizație italiană pentru drepturile animalelor), Gucci este încântată să facă acest pas și speră că va contribui la inspirarea inovării și sensibilizării, schimbînd industria modei de lux în mai bine”, a spus Bizzari.

Șeful Gucci a mai spus că, în conformitate cu noua politică, brandul nu va mai folosi blană de nurcă, de coiot, raton, vulpea sau orice alt animal crescut sau prins pentru blana sa.

Gucci nu este singura marca care a renunțat la utilizarea blănurilor. În 2016, designerul italian Giorgio Armani a anunțat că brandurile sale vor pune capăt folosirii blănurilor, „reflectînd atenția noastră asupra aspectelor critice de protejare și îngrijire a mediului și a animalelor”. De asemenea, Vivienne Westwood, Calvin Klein și Ralph Lauren au renunțat la folosirea blănii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?