X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Noi reguli de finanțare a campaniei electorale

13 oct. 2017,, 16:20   Politică
3352 1

Comisia Electorală Centrală a aprobat astăzi o serie de modificări la Regulamentul privind finanțarea campaniilor electorale, informează NOI.md.

Una dintre deciziile adoptate prevede micșorarea plafonului donațiilor virate în contul concurenților electorali pentru desfășurarea campaniei. Astfel, persoanele fizice vor avea dreptul să doneze în contul „Fond electoral” pînă la 50 de salarii medii lunare pe economie, iar cele juridice - pînă la 100. Totodată, au fost interzise donațiile în numerar.

O altă modificare prevede că concurenții electorali vor fi obligați să indice în rapoartele financiare toate serviciile prestate gratuit, precum și acțiunile de voluntariat, pe perioada campaniei electorale. Rapoartele financiare cu privire la veniturile acumulate și cheltuielile suportate vor fi prezentate CEC-ului săptămînal, și nu o dată la două săptămîni cum este în prezent.

De asemenea, CEC a obligat partidele care intenționează să se înregistreze în cursa electorală și să transfere bani pe contul „Fond electoral” să prezinte la începutul perioadei un raport financiar conform modelul stabilit de comisie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?