Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

La Bălţi a fost inaugurat Consulatul Onorific al Cehiei

13 oct. 2017,, 12:50   Societate
3910 0

Joi, la Bălţi a fost inaugurat Consulatul Onorific al Cehiei. La eveniment au participat viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Lilian Darii și omologul lui ceh, Jakub Durr.

Ei consideră că deschiderea Consulatului va contribui la consolidarea relaţiilor bilaterale.

Potrivit unui comunicat al MAEIE, în aceeaşi zi, la Chişinău s-a desfăşurat o nouă rundă de consultări interministeriale moldo-cehe la nivel de viceminiştri de externe.

Lilian Darii şi Jakub Durr au discutat aspecte privind dinamica relaţiilor moldo-cehe, securitatea regională, afacerile europene, subliniind necesitatea menţinerii cooperării active în diferite domenii.

Viceministrul moldovean a reiterat hotărîrea fermă a Guvernului Moldovei în implementarea agendei de reforme care decurge din Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, exprimînd mulţumiri autorităţilor cehe pentru sprijinul oferit în acest sens.

Jakub Durr a apreciat progresul înregistrat în evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări, confirmînd disponibilitatea guvernului ceh de a susţine în continuare Republica Moldova în realizarea reformelor structurale şi atingerea obiectivelor stabilite, conform agendei sale europene.

În cadrul discuţiilor, a fost efectuat un schimb de opinii cu privire la sfidările şi ameninţările la adresa securităţii regionale. Viceministrul Darii a menţionat eforturile depuse de autorităţile moldovene în vederea identificării în cadrul negocierilor în formatul "5+2" a unei soluţii cuprinzătoare şi durabile pentru problema transnistreană, în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi oferirii unui statut special pentru regiunea transnistreană.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?