Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cîți bani necesită Moldova și România pentru interconexiunea rețelelor electrice?

13 oct. 2017,, 12:40   Economie
2212 0

Moldova și România vor veni cu o cerere comună în vederea finanțării proiectului de interconexiunea rețelelor electrice dintre două țări, estimat la aproximativ 300 de milioane de euro, dintre care 40 milioane din această sumă urmează să fie primite de la Uniunea Europeană sub formă de grant.

Asupra acestui lucru au convenit în cadrul întîlnirii de la București ministrul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Octavian Calmîc și ministrul Economiei României, Gheorghe Șimon.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei și Infrastructurii în cadrul dialogului, Gheorghe Șimon a accentuat că România va asigura tot sprijinul și experiența sa în drumul spre o Europa Unită, acordînd Republicii Moldova toată expertiza și susținerea necesară.

La rîndul său, vicepremierul Octavian Calmîc a mulțumit din partea Executivului de la Chișinău pentru suportul financiar necondiționat al României acordat țării noastre, menționînd că relațiile comercial-economice moldo-române sînt într-un permanent ritm de creștere, România devenind atît principalul partener al Moldovei, cît și cel mai influent promotor al intereselor și produselor moldovenești pe piața UE și în alte regiuni ale lumii.

Octavian Calmîc a subliniat că integrarea europeană și reformarea întregului spectru social-economic și politic al Republicii Moldova sînt obiectivele de bază ale Guvernului Filip, care este axat pe susținerea business-ului și modernizarea țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?