Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Transnistria nu intenţionează să discute statutul său politic

13 oct. 2017,, 09:19   Politică
2555 4

Transnistria nu intenţionează să discute probleme politice, căci niciuna dintre părţile procesului de negocieri nu este pregătită actualmente pentru soluţionarea acestora.

O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, la întrevederea de joi cu membrii Reuniunii Consultative a primilor deputaţi ai Sovietului Suprem.

Potrivit site-ului liderului de la Tiraspol, el a subliniat că "nu poate fi vorba de niciun fel de discuţii pe marginea variantelor de integrare, reintegrare, unire, federalizare, pentru că totul este praf în ochi, o modalitate de a scăpa de rezolvarea problemelor reale, care necesită atenţie".

El a subliniat "că astăzi problema statutului politic al Transnistriei este lipsită de relevanţă" şi a atras atenţia membrilor Reuniunii Consultative la "inconsecvenţa deciziilor şi acţiunilor politicienilor moldoveni, care, în momente diferite şi în diferite locuri, vorbesc ba de federalizare, ba de oportunitatea creării autonomiei transnistrene, ba de un statut special al republicii".

"Timp de opt luni ale anului curent, înaltul demnitar al Moldovei (preşedintele Igor Dodon - "I.") de trei ori şi-a schimbat opinia", s-a indignat Krasnoselski, care şi-a exprimat nedumerirea referitoare la "modul în care Transnistria ar putea negocia în astfel de circumstanţe".

El a enumerat o serie de probleme de actualitate a căror soluţionare se află pe platforma de negociere. Printre acestea se numără deblocarea staţiei feroviare Slobodka, recunoaşterea documentelor de învăţămînt superior, soluţionarea problemei transportului auto şi deschiderea unui pod peste Nistru lîngă satul Bîcioc.

În pofida tuturor problemelor existente, el a menţionat că "situaţia din Transnistria este relativ sigură şi stabilă, în contextul evenimentelor care au loc în ţările vecine".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?