Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Pericol de infecții la Anenii Noi! Ministerul Sănătății bate alarma

12 oct. 2017,, 15:42   Societate
7655 0

Locuitorii din orașul Anenii Noi se află în pericol, din cauza iresposabilității și managementului incorect al conducătorilor a două instituții medico-sanitare din localitate, notează NOI.md.

S-a constatat că pe teritoriul Spitalului Raional şi Punctului de Asistenţă Medicală de Urgenţă Prespitalicească din orașul Anenii Noi se află două blocuri ruinate, care cîndva au fost parte componentă a Spitalului Raional Anenii Noi, dar care în prezent nu mai sînt utilizate. Din aceste două blocuri, unul se află în gestiunea Spitalului Raional, iar al doilea este la evidenţa Primăriei Oraşului Anenii Noi. Deșeurile stocate sînt nu numai de proveniență medicală, dar și menajere, acumulate de mai mult timp.

Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale s-a autosesizat pe acest caz.

Una dintre funcțiile de bază ale conducătorilor instituțiilor medico-sanitare este asigurarea unui management eficient al gestionării deșeurilor provenite din asistența medicală, ceea ce nu au asigurat conducătorii instituțiilor medicale vizate, chiar dacă au contract de evacuare a deșeurilor cu un agent economic care prestează acest serviciu.

În urma sesizării, viceministrul și medicul-șef sanitar de stat, Aliona Serbulenco, a dispus ca în cadrul Consiliului de Sănătate Publică al raionului Anenii Noi sa fie discutată problema, cu participarea reprezentanților de la MSMPS, care va avea loc mîine, 13 octombrie. În plus, viceministrul a dat o ordonanță ca toate instituțiile medico-sanitare din țară să fie evaluate la componenta managementului deșeurilor medicale, în perioada 12-20 octombrie curent, iar rezultatele evaluării să fie discutate la ședința Colegiului MSMPS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?