X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cît de periculos este spălatul geamurilor celei mai înalte clădiri din lume (VIDEO)

13 oct. 2017,, 02:30   Externe
3182 0

Burj Khalifa din Dubai este cea mai înaltă clădire din lume, iar întreținerea ei, pe interior, dar mai ales pe exterior, nu este deloc simplă.

Totuși, arhitecții care au gîndit turnul au luat în calcul nevoia spălării celor 120.000 de metri pătrați de sticlă și au creat o serie de facilități în acest sens. Chestiunea spălării ferestrelor a fost cel mai probabil calculată în prealabil, chiar înainte de începerea construcției turnului mare.

Astfel că, pentru a spăla cele 24.348 de ferestre, în total 120 mii de metri pătrați de sticlă, a fost instalată o pistă orizontală pe exteriorul Burj Khalifa la nivelele 40, 73 și 109. Fiecare are un dispozitiv în care se află un bazin care poate conține 1.500 de litri de apă și care se mișcă orizontal și apoi vertical. Deasupra nivelului 109 se folosesc metodele tradiționale ale alpiniștilor utilitari.

Partea superioară a turnului este rezervată specialiștilor în curățarea ferestrelor, iar persoanele care au această sarcină sunt aleși cu atenție pentru a putea face față înălțimii uriașe, a condițiilor meteo neprielnice constituite în special de vânturile puternice.


În condiții normale, cînd toate unitățile de întreținere a clădirilor sunt operaționale, este nevoie de 36 de alpiniști utilitari și trei pînă la patru luni pentru a efectua o curățare completă a fațadei exterioare a clădirii. Primele 27 de etaje ale clădirii sunt curățate cu ajutorul unor mașini special create pentru această sarcină și care au costat 8 milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?