Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Fratele vitreg al lui Kim Jong-Un în timpul atentatului era "cu bani"

12 oct. 2017,, 21:30   Externe
2707 0

Fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un transporta bani lichizi în valoare de 100 de mii de dolari în rucsacul său în momentul în care a fost asasinat pe Aeroportul Internațional din Kuala Lumpur.

Despre acesta a declarat ofițerul de poliție care conduce ancheta în acest caz, Wan Azirul Nizam. Indonezianca Siti Aishah (25 de ani) și vietnameza Doan Thi Huong (28 de ani) sînt acuzate de uciderea lui Kim Jong-nam după ce i-au întins acestuia pe față VX — o substanță chimică extrem de toxică interzisă de SUA — pe aeroportul din Kuala Lumpur la 13 februarie.

Cei 100 mii de dolari se află în prezent la biroul poliției din districtul Sepang, ce are jurisdicție asupra locului crimei, a explicat Wan Azirul Nizam.

El a menționat că a intrat în posesia pardesiului, rucsacului și ceasului victimei și a predat aceste obiecte experților pentru analiza chimică, dar că ulterior i s-a transmis de către autoritățile de anchetă că obiectele trebuie să fie predate reprezentanților ambasadei Coreei de Nord la Kuala Lumpur. „Nu știu de ce mi s-a dat acest ordin, dar l-am urmat”, a adăugat Wan Azirul Nizam.


Siti Aishah și Doan Thi Huong, acuzate de uciderea lui Kim Jong-Nam, riscă pedeapsa cu moartea dacă vor fi găsite vinovate. Acuzatele au declarat în mod repetat că au fost înșelate pentru a comite atacul, despre care credeau că era o glumă de televiziune. Ambele femei au pledat nevinovat pe 2 octombrie în fața instanței.

În instanță a fost prezentată o înregistrare video în care apare Doan Thi Huong stropind o substanță pe fața unei persoane, într-un aparent exercițiu executat cu două zile înainte de crima comisă pe 13 februarie. Imaginile o arată pe femeia vietnameză cum se apropie repede de un bărbat și îi acoperă fața cu ambele mâini ude înainte de a fugi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?