Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Filip, despre îndeplinirea condițiilor pentru primirea asistenței UE

12 oct. 2017,, 11:00   Economie
3051 9

Republica Moldova îndeplinește la timp condițiile de acordare a asistenței macrofinanciare din partea Uniunii Europene.

Acest lucru a fost menționat de premierul Pavel Filip, care a dat detalii referitoare la speculațiile privind implementarea condițiilor pentru acordarea de asistență macrofinanciară din partea Uniunii Europene, relatează NOI.md.

„Tuturor celor care speculează pe seama neîndeplinirii condițiilor vreau să le transmit că noi am îndeplinit jumătate dintre condiționalități pentru a primi asistența macrofinanciară. Așa că sîntem absolut în termen și nu există nicio problemă în legătură cu aceasta”, a spus Pavel Filip.

În context, premierul a menționat că majorarea încasărilor bugetare în anul curent, care acoperă toate cheltuielile planificate, au permis neincluderea în proiectul rectificat al bugetului pentru anul 2017 a primei tranșe din asistența macrofinanciară oferită de UE. În acelaşi timp, Pavel Filip a precizat că această asistență, din motive tehnice, ar putea să nu ajungă anul acesta, dar la sigur va fi primită de ţara noastră anul viitor.

Totodată, șeful Executivului a salutat adoptarea, pe 10 octombrie curent, de către Comisia pentru afaceri externe din Parlamentul European a unei rezoluții prin care țările din Parteneriatul Estic care au obținut rezultate în urma reformelor, printre care se numără și Republica Moldova, vor primi sprijin suplimentar, inclusiv financiar. „Este încă o confirmare că reformele noastre sînt cele potrivite și că munca noastră este observată”, a conchis prim-ministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?