X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Caz revoltător la Ungheni! Un copil de doar doi ani a fost uitat în microbuz

11 oct. 2017,, 13:30   Societate
4611 0

Caz greu de imaginat în satul Pîrliţa, raionul Ungheni. O fetiţă de numai doi ani a stat aproape şapte ore într-un microbuz fără apă şi fără mîncare.

Copila a fost uitată de către şoferul mijlocului de transport cu care aceasta, dar şi alţi copii erau trimişi singuri la grădiniţă de către părinţii lor.

Mijlocul de transport a fost pus la dispoziţie de autorităţile locale, întrucît localitatea este mare, iar pînă la grădiniţă este o distanţă mare.

"Şedeam cu grijă oarecare, dar mai mult mă gîndeam, că totul va fi bine şi nu se va întîmpla nimic", a spus mama copilei, Domnina Godea.

Mama fetiţei povesteşte că de patru luni îşi urca de dimineaţa fetiţa în microbuz şi o trimitea spre grădiniţă, iar la sfîrşitul zilei o întîlnea. Luni seara, cînd şi-a luat micuţa acasă, ea observat că ceva este în neregulă cu micuţa sa.


"Am luat fata din rutieră şi şoferul mi-a spus să-i dau ceva de mîncare la copil, nu mi-a spus nimic. Numai atît să-i daţi ceva să mănînce şi era cu o bucată de salam în mînă", a spus mama fetiţei, Domnina Godea.

Tînăra spune că a sunat educatoarea să întrebe ce s-a întîmplat.

"Mi-a spus că şoferul a uitat copilul în autobuz, l-a încuiat şi seara l-a găsit. Ea ar fi adormit şi nu au văzut-o", a spus mama copilei.

"Două educatoare am întîlnit toţi copiii, dar cele, care ajută să dea jos copiii din rutieră erau la uşă. S-au uitat în rutieră, nu au văzut nimic. Seara, cînd s-a dus, şoferul a observat fetiţa murdara, plînsă, flămîndă", a spus educatoarea Vera Botnari.

Atît angajaţii instituţiei de învăţămînt preşcolar cît şi autorităţile publice locale afirmă că de vină sînt părinţii.

"În obligaţiunile noastre nu intră lucrul acesta, ca să coborîm copiii, să-i îmbrăcăm în primul rînd în grupă şi să-i ducem la rutieră. Dimineaţa să-i întîlnim de la rutieră, să-i dezbrăcăm şi să-i primim în grupă", a declarat educatoarea Vera Botnari.

"Părinţii au fost rugaţi de nenumărate ori de către administraţie şi de către conducerea grădiniţei ca să delege din rîndul părinţilor una, două persoane zilnic ca să supravegheze transportarea copiilor. Dumnealor au făcut două zile lucrul ăsta şi pe urmă au crezut că merge aşa de la sine", a spus primarul satului Pîrliţa, raionul Ungheni, Ion Bejan.

După acest caz, conducătorul auto şi-a dat demisia marţi dimineaţa, iar circulaţia mijlocului de transport a fost sistată pînă cînd vor fi identificaţi părinţi, care să supravegheze copii în timpul transportării lor la grădiniţă.

În caz contrar, circulaţia microbuzului nu va mai fi reluată.

Cazul a stupefiat întreaga localitate:

"Eu în fiecare zi cînd duc copilul la grădiniţă, îl duc de mînuţă. Niciodată nu o las singurică".

"Dacă copilul e aşa mic trebuie să-l însoţească numaidecît părintele chiar şi dacă e cu rutiera. Sunt de vină părinţii, în afară de părinţi nu-i de vină nimeni".

Şeful Direcţiei asistenţă socială din raionul Ungheni, Tudor Rădeanu, a declarat că se va autosesiza în această situaţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?