Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În Australia au fost descoperite insecte, considerate demult dispărute (FOTO)

11 oct. 2017,, 03:30   Ştiinţă şi IT
3108 0

Oamenii de știință din cadrul Institutului de Științe și Tehnologii, care se află în Japonia, au descoperit în Australia o colonie de insecte vechi, considerate demult dispărute.

S-a dovedit că în tot acest răstimp insecta Dryococelus australis supranumită și „homar de copac” viețuia pe insula vulcanică Piramida lui Ball, situată la 20 km de coasta Australiei. Oamenii de știință au povestit că insectele vechi descoperite au fost considerate dispărute pe parcursul a ultimilor o sută de ani.

În lungime homarul de copac, Dryococelus australis, ajunge la 15 centimetri, greutatea acestuia fiind de 25 de grame. Anterior era primit să se considere că aceste insecte trăiau exclusiv pe insula vulcanică Lord Howe. După ce pe insulă au ajuns șobolani de pe o navă care s-a scufundat în apropiere, aceștia au exterminat completamente aceste insecte.

Comunitatea științifică a început să vorbească despre homarii de copac în anii 1960, cînd pe insula Piramida lui Ball a fost descoperită o colonie de insecte, a căror aspect exterior amintea specia dispărută.


Atunci oamenii de știință au considerat ca au descoperit descendenții homarilor de copac. Doar recent experții au putut descifra genomul insectelor și să determine că ele într-adevăr reprezintă, de fapt, specia considerată dispărută.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?