X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Întîlnire cu aromă de flori la președinție (FOTO/VIDEO) ©

10 oct. 2017,, 13:11   Societate
4139 0

Unul dintre cei mai apreciați floriști din lume, Araik Galstyan, a avut o întîlnire la Președinție.

Consilierul prezidențial Corneliu Popovici a menționat că va face tot posibilul ca în viitor și în Republica Moldova să fie introdus în nomenclatorul de profesii specialitatea de florist-designer. Totodată, acesta a specificat că își dorește să vadă în viitorul apropiat și un concurs internațional, organizat la Chișinău, în domeniul floristicii, care ar promova nu doar cultura țării noastre, ci și turismul.

„Discuția de astăzi a fost una foarte utilă, au fost formulate mai multe idei, care, sînt sigur, în viitorul apropiat vor fi materializate într-un șir de inițiative formulate și din partea noastră, inclusiv în completarea nomenclatorului de specialități din republica noastră și organizarea unor activități de promovare a designului în domeniul floristicii”, a afirmat Corneliu Popovici.

Araik Galstyan susține că astfel de evenimente floristice aduc un plus de imagine oricărei țări. Mai mult, constituie o oportunitate pentru Moldova de a se prezenta și din altă perspectivă.

„În această seară vom desfășura un proiect internațional floristic unic, anume aici, în Republica Moldova. Astfel de întîlniri sînt binevenite, iar noi putem contribui la crearea primului proiect național și sînt sigur că acest lucru se va întîmpla în curînd”, a menționat Araik Galstyan.

Carolina Tihohod, coorganizatoare a evenimentului "EXPO-RUSSIA MOLDOVA 2017" și director general al Events an Tourism Agency Mille Fiori, a menționat că astfel de evenimente sînt unice.

„Proiectul este unul ambițios și am avut nevoie de foarte multe lucruri și de tărie de caracter. Am avut mare noroc că dumnealui a fost invitat de Zarubej Expo, pentru că participarea lui la astfel de evenimente este destul de costisitoare”, a subliniat Carolina Tihohod.

Gaik Vartanean, conducătorul Asociaţiei Obştești „Comunitatea Armeană din Moldova”, prezent în cadrul întîlnirii, a menționat că își dorește ca organizarea unei competiții floristice în Moldova să aibă loc cît mai curînd, pentru că asta reprezintă o promovare în plus pentru țara noastră.

„Vom face tot posibilul pentru a promova astfel de evenimente, iar asta pentru că ele contribuie la dezvoltarea culturii și la promovarea Republicii Moldova peste hotarele țării”, a conchis Gaik Vartanean.

Reamintim că Araik Galstyan va organiza în această seară un show floristic unic pentru Moldova, care va avea loc în cadrul “Primei Expozitii International-Industriale Expo Russia-Moldova 2017”. Evenimentul este cu intrare gratuită și va începe la ora 17:30 la Palatul Republicii, situat pe strada Maria Cibotari, 16.

Evenimentul este susținut de Ministerul Industriei și Comerțului al Federației Ruse, Ambasada Rusiei în Republica Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova ș.a.

Co-organizator al show-ului floristic fiind Agenția Aster Club din or. Roma (fondator -Ludmila Posilețcaia), specializată în servicii turistice individuale și organizare de evenimente în Italia și Agentia de turism și evenimente internaționale din or. Chișinău “Mille Fiori Agency”, condusă de Carolina Tihohod.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?