Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Acordul de asociere dintre Ucraina şi UE ar putea fi revizuit

10 oct. 2017,, 12:40   Externe
2398 1

Legea educaţiei din Ucraina încalcă Acordul de asociere dintre Ucraina şi Uniunea Europeană, a declarat luni ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, care a adăugat că va iniţia revizuirea acordului în cadrul reuniunii miniştrilor de externe ai UE, la 16 octombrie, relatează agenţia MTI.

Szijjarto a fost prezent în oraşul ucrainean Ujhorod pentru a discuta cu liderii organizaţiilor etnice maghiare şi ai bisericilor despre situaţia care s-a dezvoltat în legătură cu noua lege a învăţămîntului.

"Noua lege a creat o situaţie mai gravă pentru etnicii maghiari şi pentru alte minorităţi decît ceea ce au experimentat în Uniunea Sovietică în privinţa educaţiei. Se poate afirma în mod clar, pe baza întîlnirii cu liderii etnicilor ungari din Transcarpatia, că legea recent introdusă face imposibilă funcţionarea şcolilor maghiare din Ucraina, înlăturînd dreptul minorităţilor maghiare de a studia în limba maternă după vîrstă de 10 ani. În consecinţă, Ucraina încalcă obligaţiile sale internaţionale şi nu trebuie să permitem acest fapt, iar guvernul maghiar va acţiona împotriva acestei măsuri în modul cel mai hotărît", a spus şeful diplomaţiei de la Budapesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?