X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

UE va acorda Moldovei asistență în modernizarea pieței de energie electrică

10 oct. 2017,, 14:10   Economie
2064 0

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și Secretariatul Comunității Energetice cooperează cu succes pentru modernizarea pieței de energie electrică a țării noastre.

Astfel, ANRE a organizat un seminar în cadrul proiectului de asistență tehnică pentru reformarea pieței de energie electrică din Moldova, finanțat de Comisia Europeană și implementat prin Secretariatul Comunității Energetice în cadrul Programului EU4 Energy.

La manifestare au participat membrii Consiliului de administrație al ANRE, reprezentanți ai Secretariatului Comunității Energetice și companiilor de consulting Nord Pool Consulting AS și Bluberries GmbH, reprezentanți ai operatorilor de sistem din sectorul electroenergetic, dar şi alţi participanţi ai pieţei.

Potrivit ANRE, de această dată discuțiile s-au axat pe primul proiect al raportului pregătit de către consultanții Secretariatului Comunității Energetice privind structura pieței angro de energie electrică din Moldova, precum și practicile existente în Europa. Un accent deosebit a fost pus pe conceptul pieței și actualitatea acestuia pentru țara noastră. Experții au menționat importanța sprijinului UE și a schimbului de experiență oferită de experții internaționali.

Raportul menționat este elaborat în contextul asistenței tehnice oferite de Secretariatul Comunității Energetice pentru elaborarea unui concept privind noua structură a pieței de energie electrică și, ulterior, a proiectului noii versiuni a Regulilor pieței energiei electrice, în conformitate cu cerințele Legii cu privire la energia electrică, din 27 mai 2016, care prevede transpunerea cerinţelor directivelor şi regulamentelor Uniunii Europene din cadrul celui de-al III-a Pachet Energetic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?