X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Sora liderului din Coreea de Nord a ocupat o funcție înaltă

9 oct. 2017,, 20:30   Externe
2880 0

Liderul Coreei de Nord și-a promovat sora, Kim Yo-Jong, în funcție.

Kim Yo-Jong ocupă acum o funcție importantă în Biroul Politic prezidat de Kim Jong-Un, adică în biroul unde se iau cele mai importante decizii, relatează The Guardian. Totodată, liderul de la Phenian a susținut și un discurs în care a vorbit despre programul nuclear al țării

Sora lui Kim Jong-Un, Kim Yo-Jong, a fost provovată în funcție, ceea ce înseamnă că aceasta are și mai multă putere. Anterior, tînăra în vârstă de 28 de ani era responsabilă de imaginea fratelui ei, fiind directoarea-adjunctă a departamentului de propagandă. Acum, ea și-a înlocuit mătușa în funcție, care a avut la rîndul ei o funcție foarte importantă în timpul regimului lui Kim Jong-il.

Kim Yo-Jong a fost adesea fotografiată alături de fratele ei în public, fiind și ea pe lista neagră a SUA pentru acuzații de încălcare a drepturile omului. Promovarea acesteia a fost anunțată în cadrul reuniunea Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea, întrunit pentru prima dată din mai 2016.

Totodată, mai multe schimbări au fost anunțate în conducerea partidului. Unul din vicepreședinții partidului, Choe Ryong-Hae, cunoscut ca apropiat al liderului de la Phenian, a fost cooptat în Comisia Militară Centrală. În plus, ministrul de externe Ri Yong-Ho, care l-a numit pe Donald Trump „Președintele Răului” în discursul său susținut la Adunarea Generală a ONU, a fost și el numit în Biroul Politic.


În cadrul reuniunii, liderul nord-coreean a susținut și un discurs privind programul nuclear al țării. El a afirmt că armele nucleare ale ţării sale reprezintă un „factor puternic de intimidare” şi garantează suveranitatea Coreei de Nord. Afirmația lui a venit la câteva ore după ce preşedintele american Donald Trump a spus că „doar un singur lucru va merge” în legătură cu acest stat.

„Armele Coreei de Nord reprezintă un puternic factor de intimidare pentru păstrarea păcii şi securităţii în peninsula coreeană şi în nord-estul Asiei”, a spus Kim Jong Un, referindu-se la „ameninţările nuclare ale imperialiştilor americani”, notează Reuters.

Kim Jong-Un a mai spus că politica de dezvoltare a armelor nucleare şi a economiei a fost foarte bună. „Economia naţională a crescut în acest an, în ciuda sancţiunilor”, a spus Kim Jong-Un, referindu-se la rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU date pentru a afecta programul nuclear al Phenianului.

Recent, au apărut informaţii conform cărora, în jurul datei de 10 octombrie, Coreea de Nord ar intenţiona să testeze o rachetă cu rază lungă de acţiune, care ar putea atinge coasta de vest a SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?