Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Răspunsul lui Ghilețchi la acuzațiile că ar fi „cel mai scump deputat”

9 oct. 2017,, 11:20   Politică
3538 2

După ce săptămîna trecută Centrul de Politici și Reforme a dezvăluit că Valeriu Ghilețchi este deputatul care cheltuiește cel mai mult pentru deplasările de serviciu, deputatul a făcut unele precizări, informează NOI.md.

Reprezentantul grupului parlamentar al PPEM a calificat datele prezentate drept tendențioase și manipulatorii. El a acuzat Centrul de Politici și Reforme de faptul că a prezentat eronat informațiile referitoare la deplasările efectuate în scop de serviciu la APCE.

„Tot ceea ce au considerat autorii așa-zisei analize că trebuie să cunoască cetățenii au fost doar niște cifre, sume prezentate în imagini color, fără perioade clare de referințe (și aici mă refer la faptul că unele date erau prezentate pe anii 2015-2016, iar altele doar pe 2016) dar, totodată, tendențios fără cadrul, informația, datele și detaliile concrete care ar fi asigurat o interpretare obiectivă a acestora. Aș dori ca autorii analizei să-și revizuiască acel infografic pe care l-au făcut", a declarat Valeriu Ghilețchi.

În același timp, alesul poporului a ținut să concretizeze că, în toți cei 10 ani de activitate în cadrul Grupului parlamentar RM-CoE și fiind membru al comisiilor/subcomisiilor APCE, s-a ghidat de principiul transparenței activității sale internaționale.

„Unul dintre pilonii de bază din activitatea mea de deputat este principiul transparenței. Toată informația referitoare la activitatea mea în cadrul APCE de-a lungul anilor este prezentată cu lux de amănunte pe site-ul acestei instituții internaționale", a subliniat Ghilețchi.


El s-a arătat deranjat și de faptul că nu i s-a oferit posibilitatea să se expună asupra datelor prezentate înainte ca acestea să fie publicate.

Menționăm că în anii 2014 și 2015 Valeriu Ghilețchi a deținut pentru doi ani consecutivi funcția de președinte al Comisiei pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare durabilă, iar la 26 iunie curent a fost ales în calitate de vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Un raport privind cheltuielile suportate din bugetul de stat pentru deplasările deputaților peste hotare în perioada anilor 2015-2016 arată că cea mai mare sumă de bani a fost cheltuită de Valeriu Ghilețchi, fiind vorba de 697.059 de mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?