Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Mai multe curse aeriene au fost perturbate pe Aeroportul Chișinău

6 oct. 2017,, 18:21   Societate
3293 0

Mai multe curse aeriene care urmau să fie efectuate vineri, 6 octombrie, de către compania Air Moldova, și-au schimbat orarul de zbor, sînt efectuate cu întîrziere, iar zborul de la Chișinău spre Paris a fost anulat.

Potrivit lui Dumitru Niculăiță, purtătorul de cuvînt al companiei ariene Air Moldova, perturbările din orarul zborurilor au fost create din cauza aeronavei care urma să decoleze spre Paris.

„Au fost depistate niște defecțiuni tehnice la aeronava de model Embraer care urma să decoleze astăzi spre Paris, din această cauză a fost modificat orarul celorlalte curse. Pasagerii au fost anunțați și urmează să decoleze mîine cu un alt avion”, a precizat Niculăiță.

Dumitru Niculăiță, purtătorul de cuvînt al Air Moldova, a revenit cu un apel telefonic și ne-a anunțat că problemele tehnice au fost înlăturate, iar în cel mult jumătate de oră aeronava de tip Embraer urmează să decoleze de pe pista Aeroportului Internațional Chișinău spre Frankfurt.

Sursele portalului Today.MD care au solicitat să le fie păstrat anonimatul ne-au comunicat că trei aeronave ale companiei aeriene Air Moldova ar fi fost blocate pe pista Aeroportului Internațional Chișinău. Este vorba despre două aeronave de tip Embraer și un Airbus care nu ar corespunde condițiilor tehnice de zbor.


Acest fapt se pare că a perturbat mai multe curse care urmau să fie efectuate astăzi de către compania Air Moldova, fapt demonstrat și de tabelul de zbor al Aeroportului.

Astfel, cursa care urma să decoleze de la Chișinău spre Frankfurt și-a schimbat orarul de zbor, iar cursa Chișinău-Paris a fost anulată.

Totodată, cursa aeriană Krasnodar - Chișinău se reține pînă la ora 16:00, iar cursele de la Milan și Roma spre Chișinău și-au schimbat orarul de zbor.

Menționăm că nu este pentru prima dată în ultima perioadă cînd o navă a companiei AirMoldova nu poate decola de pe Aeroport din cauza problemelor tehnice.

La sfîrșitul lunii septembrie, o aeronavă de model Embrauer E90 care aparține companiei AirMoldova a rămas blocată pe Aeroportul Beuavais- Tille din Paris, după ce reprezentanții Aeroportului au depistat mai multe defecțiuni tehnice și i-au interzis aeronavei să să decoleze.

Un alt incident a avut loc la începutul lunii iulie, cînd o navă AirMoldova de tip Embraer 190/ER-ECB/ care a efectuat cursa 9U885 Chișinău-Verona, s-a defectat în timpul zborului și a fost întoarsă pe Aeroportul din Verona, unde se află și în prezent.

Cîteva săptămîni mai tîrziu, aeronva de pe cursa Chișinău - Atena la fel nu a putut decola de pe Aeroport din cauza defecțiunilor tehnice, iar înainte de acest incident o altă aeronavă a aceleeași companii a avut probleme la aterizare, după ce a făcut o pană de cuaciuc la aterizare pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Mai mult ca atît, vara trecută în spațiul mediatic a apărut o scrisoare anonimă prin care un grup de angajați ai Companiei Aeriene ”AIR Moldova” (piloți, ingineri, personal navigant și întreținere la sol) ar fi expediat o scrisoare deschisă în adresa Președintelui țării, Speakerului Parlamentului, Premierului și în adresa presei, în care vorbesc despre ”corupția și incompetența” care domină situația de la companie și solicită ”salvarea AIR Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?