X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Capul unei grupării criminale și 7 membri, reținuți. Ce stă în spatele lor

6 oct. 2017,, 11:22   Societate
4861 1

Șapte moldoveni, cu vîrste cuprinse între 28 și 41 ani, sînt cercetați penal pentru sîvîrșirea infracțiunii de contrabandă cu mărfuri de larg consum, introduse în țară prin regiunea transnistreană.

Actualmente, aceștia se află în arest preventiv, stabilit pentru un termen de 30 de zile, iar în cazul în care vor fi găsiți vinovați riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de pînă la 10 ani.

Suspecții au fost reținuți urmare a descinderilor operate de ofițerii subdiziunilor specializate ale Serviciului Vamal, în comun cu procurorii PCCOCS, la domiciliile și depozitul închiriat de către aceștia, unde au fost depistate mai multe loturi de articole vestimentare și de încălțăminte, fără acte de proveniență. Valoarea estimativă a loturilor reținute se cifrează la circa un milion de lei.

Activitatea infracțională a suspecților a fost documentată pe parcursul a patru luni de zile, perioadă în care organele de anchetă au putut stabili proveniența bunurilor și modalitatea de operare a membrilor grupării.

Astfel, potrivit informațiilor deținute, bunurile erau procurate de la piața ”KM 7” din or. Odessa, Ucraina și introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control.


Autovehiculele cu marfă erau escortate de alte unități de transport, conducătorii cărora aveau sarcina de a inspecta traseul de deplasare și de semnala eventualele riscuri de identificare și stopare a autovehiculelor implicate în transportarea mărfurilor de contrabandă.

De asemenea, în cadrul măsurilor speciale de investigație și urmărire penală, realizate inclusiv cu suportul SIS, organele de anchetă au acumulat suficiente materiale concludente care demostrează caracterul ilicit al acțiunilor suspecților, acestea urmînd a fi administrate în calitate de probe în dosarul penal inițiat pe acest caz. Totodată, este de menționat că o parte dintre suspecți au fost anterior judecați pentru infracțiuni similare, inclusiv pentru furt și vătămări corporale.

Menționăm că, de la începutul acestui an, subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal, în colaborare cu procurorii PCCOCS, au reușit destructurarea a 7 grupări infracționale care operau prin perimetrul transnistrean, fiind reținute bunuri de contrabandă în valoare totală de peste 10 mln lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?