X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

ONVV: Moldova trebuie să extindă exportul vinurilor de elită în UE

6 oct. 2017,, 10:50   Economie
2497 0

Vinurile din categoria VIP trebuie să stea la baza exportului producţiei vinicole din Moldova în Uniunea Europeană, consideră directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului (ONVV), Vladimir Grosu.


Ieri, la forumul exportatorilor, el a spus că, "pentru a creşte competitivitatea vinurilor moldoveneşti, este necesară o concentrare pe îmbunătăţirea calităţii acestora".

"În comparaţie cu alte ţări, Moldova are un potenţial mai scăzut de producere. Producătorilor autohtoni de vinuri le este dificil şi neprofitabil să concureze pe piaţa vinurilor din categoria preţurilor medii şi mici", a spus Grosu, numind România, Polonia şi Cehia drept principalii consumători de vinuri moldoveneşti din UE.

În cadrul promovării imaginii vinului autohton, ONVV împreună cu partenerii polonezi au realizat un proiect în cadrul căruia în 106 magazine din Polonia au fost deschise 330 de standuri de vînzare a 22 de mărci de vinuri din Moldova.

"Cel mai solicitat vin a devenit "Black Doctor" al companiei Bostavan. În timpul implementării proiectului au fost distribuite 168 de mii de broşuri informative şi deserviţi aproximativ 14 mii de clienţi. Astfel de proiecte permit o mai bună înţelegere a preferinţelor consumatorilor şi vor continua şi în viitor, deoarece ONVV deja discută cu România şi acolo, în 2018, va fi lansată o campanie similară", a accentuat Grosu.

Exportul anual de vinuri constituie circa 13,4 mil. dal în sumă totală de $156,1 mil., ceea ce reprezintă 3,2% din PIB-ul Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?