Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Turul „Cartea de Aur în Italia" începe de la Chișinău

6 oct. 2017,, 08:41   Societate
2898 0

Astăzi, în incinta Hotelului „Diplomat Club”, va avea loc o conferință dedicată turneului „Cartea de Aur” în Italia.

Evenimentul, ai cărui parteneri media sînt portalurile NOI.md, Moldovenii.md și Viza.md, va începe la ora 10.00 și se desfășoară sub înaltul patronaj al Ambasadei Republicii Moldova în Italia.

„Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova” a fost desemnată ca fiind cea mai bună cercetare științifică în cadrul concursului Science Slam 2016, iar Denis Roșca a fost numit pentru aceeași lucrare Omul Anului 2016, la categoria știință și cercetare, de către TVM.

Inițiativa de a prezenta acest volum diasporei precum și Italiei ar produce doar efecte pozitive: identificarea originilor noastre cu personalitati ilustre din lumea intreaga, dar si promovarea imaginii Republicii Moldova.

Prezentarea cărții în Italia va avea loc în cadrul seratelor dedicate în trei orase: Roma, Milano și Ascoli Piceno, cu susținerea Consulatului RM din Milano, precum și a consulului onorific al RM, Roberto Galanti. Etapa succesivă este preconizată de a fi petrecuta în or. Bruxelles. În cadrul fiecarei întîlniri vor participa talente naționale din diasporă precum și unele persoane ilustre ale căror biografii sînt incluse în Cartea de Aur.


Ideea de a realiza un tur în Italia aparține agenției Aster Club din or. Roma (fondator -Ludmila Posilețcaia), specializată în servicii turistice individuale și organizare de evenimente în Italia, în parteneriat cu Agentia de turism și evenimente internaționale din or. Chisinau “Mille Fiori Agency”.

Autorul cărții mentionate, economistul Denis Rosca, a cules peste 1800 de biografii ale celebrităților din toată lumea cu origini basarabene, realizînd astfel o operă extraordinară!

Cartea a fost editată în limba de stat, iar actualmente a fost finalizată traducerea în limba engleză. Cu pași mici, dar siguri, se realizează traducerea în limba italiană.

Perioada în care se va desfășura turul este 6-10 noiembrie 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?