X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Condamnată la închisoare pentru că refuză să-și vaccineze copilul

6 oct. 2017,, 00:31   Externe
2504 0

O femeie din statul american Michigan a fost condamnată la șapte zile de închisoare, după ce a refuzat ordinul unui judecător de a-și vaccina fiul.

Inițial, părinții copilului de nouă ani au fost de acord cu vaccinarea acestuia. Ulterior, mama acestuia, Rebecca Bredow, a refuzat să-l mai facă, relatează BBC News.

În momentul nașterii copilului, ei au decis să amîne vaccinarea acestuia, însă tatăl a insistat ca acest pas să fie făcut. Părinții băiatului s-au despărțit în 2008, însă au împărțit custodia. De atunci, bărbatul tot insista ca fiul său să fie vaccinat, iar Rebecca a și fost de acord în primă fază. Ulterior, ea s-a răzgîndit, afirmînd că „este împotriva credinței” sale.

Deși legea din Michigan le permite părinților să decidă privind vaccinarea copiilor săi, femeia a fost condamnată la închisoare. Asta pentru că ea nu a respectat un acord pe care l-a stabilit cu soțul ei, iar un judecător a decis ca acesta trebuie să fie imunizat. Rebecca a refuzat însă să asculte, așa că va petrece șapte zile în închisoare. Mai mult, ea a spus că preferă să fie arestată. „Prefer să merg în spatele gratiilor, dar să-mi susțin părerea”, a spus ea.

Între timp, fostul ei soț a primit custodia copilului pentru a putea ca acesta să fie vaccinat. Cei care sînt împotriva vaccinări susțin că această procedură poate cauza autism, o teorie care a fost respinsă de medicii din întreaga lume. Subiectul este unul aprins și în țara noastră. În luna august, Guvernul Romîniei a adoptat un proiect de Lege privind organizarea şi finanţarea activității de vaccinare a populaţiei în Romînia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?