X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Trump s-a întîlnit cu supraviețuitorii din Las Vegas

5 oct. 2017,, 21:31   Externe
1656 0

Președintele Statelor Unite s-a întîlnit cu mai mulți supraviețuitori ai atacului armat din Las Vegas, în urma căruia 59 de oameni și-au pierdut viața și peste 520 au fost răniți.

Donald Trump și soția sa, Melania, au făcut o vizită și la sediul poliției din oraș, relatează CNN.

„Este o zi foarte tristă pentru mine”, a spus Trump, într-o declarație făcută jurnaliștilor la plecarea de la Casa Albă.

Întîmpinat la sosire de guvernatorul statului Nevada Brian Sandoval, de primarul oraşului Las Vegas Carolyn Goodman and de şeful Poliţiei din Las Vegas, Joseph Lombardo, preşedintele SUA s-a întîlnit cu politicieni locali, cu supravieţuitori şi cu membri ai echipelor de intervenţie care s-au aflat la locul atacului armat soldat cu moartea a 59 de persoane şi cu rănirea a peste 520.

Imediat după sosire, Donald Trump a mers direct la unul dintre spitalele care au îngrijinit persoane rănite în atac. După ce s-a întîlnit cu membri ai echipajelor deurgenţă care au intervenit la locul atacului, Trump a declarat presei că i-a întîlnit pe unii dintre cei mai minunaţi oameni şi că a întîlnit şi pacienţi care au fost grav răniţi.


Cum apar tot mai des întrebări în legătură cu măsuri privind controlul armelor ca urmare a masacrului, preşedintele SUA le-a transmis reporterilor că nu va aborda acest subiect în timpul vizitei în Las Vegas. „Nu vom vorbi astăzi despre asta”, a declarat Trump.

În timpul campaniei electorale din 2016, Trump a primit susținerea National Rifle Association (NRA), cel mai mare grup de lobby care se opune controlului armelor de foc în SUA, militînd pentru dreptul de a purta arme, prevăzut de Al Doilea Amendament din Constituție.

Stephen Paddock, în vîrstă de 64 de ani, a deschis focul, duminică seară, de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay asupra unei mulți de aproximativ 22.000 de oameni, care se aflau la un concert de muzică. Motivul pentru care a comis acest masacur este în continuare necunoscut, însă se pare că el și-a planificat totul în detaliu. Anterior, el chiar i-a trimis bani iubitei sale, care a afirmat că acesta era „amabil, atent, liniștit”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?