X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Nebunia selfie-urilor cu animale sălbatice ia amploare pe Instagram

6 oct. 2017,, 03:00   Externe
3647 0

Numărul turiștilor care își fac selfie-uri cu animale sălbatice întâlnite în zonele în care călătoresc și le publică pe rețelele de socializare este în creștere, această tendința fiind una ''îngrijorătoare'', a atras atenția organizația internațională pentru protecția animalelor World Animal Protection, citată de BBC și EFE.

Organizația a descoperit o creștere cu 292% a numărului de selfie-uri cu animale sălbatice publicate pe Instagram începând din 2014 până în luna iunie 2017.

World Animal Protection a solicitat site-ului să ia măsuri pentru ''protejarea animalelor pe platforma sa''.

Instagram a susținut în cadrul unui răspuns la această solicitare că lucrează împreună cu experți pentru soluționarea situației. ''Interzicem utilizarea Instagram pentru facilitarea sau organizarea de activități infracționale care cauzează prejudicii fizice animalelor'', a declarat compania. ''Am eliminat conținutul raportat care promovează braconarea speciilor amenințate cu dispariția, vânzarea animalelor pentru lupte organizate, inclusiv abuzul animalelor'', se mai arată în anunț. ''Purtăm discuții cu experți în fauna sălbatică și suntem în căutarea de modalități pentru a oferi comunității noastre informații cu privire la activitățile ce pot dăuna animalelor și naturii, precum publicarea conținutului care ar putea prezenta exploatarea faunei sălbatice și relele tratamente'', a adăugat compania.

Doctor Neil D'Cruze, din cadrul World Animal Protection, a declarat că ''este extrem de deranjant să vezi animale furate din sălbăticie și utilizate ca recuzită pentru fotografii în cadrul mesajelor publicate în social media''. ''Realitatea este că aceste animale nefericite suferă teribil, atât în fața cât și în spatele camerei'', a precizat D'Cruze care a subliniat că tendința în creștere a numărului de selfie-uri cu animale sălbatice nu reprezintă numai o problemă gravă privind bunăstarea animalelor, ci și o îngrijorare pentru conservare''.


Peste un sfert dintre fotografiile analizate de organizația pentru protecția animalelor sunt considerate ''selfie-uri dăunătoare'', acestea înfățișând persoane care țin în brațe sau interacționează în mod nepotrivit cu fauna sălbatică.

Printre exemplele de astfel de selfie-urile identificate în cadrul anchetei se numără leneși capturați și legați de copaci, păsări precum tucan cu abcese severe la picioare, exemplare de anaconda verde rănite și deshidratate, caimani cu botul prins cu benzi de cauciuc și un lamantin ținut în acvariul unui hotel, mai arată BBC.

World Animal Protection a denunțat faptul că selfie-urile reprezintă o formă de cruzime față de animalele sălbatice, iar cele mai afectate de această practică sunt viețuitoare precum cangurii, elefanții și leneșii, dar și broaștele țestoase, primatele, tigrii, leii, koala, girafele și delfinii, arată EFE.

ONG-ul a adăugat că analiza tendințelor de pe rețelele de socializare privind publicarea de fotografii ale persoanelor cu exemplare din fauna sălbatice a fost realizată la nivel internațional, printr-un parteneriat cu agenția Grassriots.

Analiza a stabilit că peste 40% dintre fotografiile cu animale sălbatice înfățișează un tip de interacțiune considerat de organizație drept exemple de cruzime.

''Cererea în creștere de imagini crude cu animalele sălbatice provoacă o îngrijorare serioasă cu privire la bunăstarea animalelor. Cercetările noastre recente au constatat că peste 20% dintre speciile implicate sunt amenințate cu dispariția, iar peste 60% sunt protejate de legislația internațională'', se arată într-un comunicat semnat de Cassandra Koenen, reprezentantă a ONG-ului, citată de EFE.

De asemenea, analiza atrage atenția cu privire la creșterea numărului de vedete, urmărite de mulți fani pe rețelele de socializare, care au publicat selfie-uri în care sunt văzute manipulând animale sălbatice. Printre acestea se numără Kim Kardashian, sora acesteia, Khloe, Justin Bieber, comediantul Kevin Hart, Justin Timberlake, Cara Delevigne, fotbalistul James Rodríguez, rapper-ul Whiz Khalifa, boxerul Floyd Mayweather și Paris Hilton.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?