Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cum îţi pregăteşti maşina pentru sezonul rece

5 oct. 2017,, 03:30   Societate
2971 0

Temperaturile scăzute trebuie să-ţi amintească că este timpul să te pregăteşti deja pentru sezonul rece. Iată ce trebuie să te asiguri că ai.

În sezonul rece trebuie să vă asigurați de următoarele materiale: sare și nisip pentru topirea gheţii de pe trotuar și de pe căile pe care circulaţi în gospodărie pentru a îmbunătăţi tracţiunea și a evita alunecarea; unelte de îndepărtare a zăpezii.

Pregătiţi-vă autoturismul

Acumulatorul și sistemul de aprindere trebuie să fie în stare foarte bună iar bornele bateriei curăţate. Asiguraţi-vă că nivelul antigelului este corespunzător și sistemul de încălzire și dezgheţare funcţionează eficient.

Verificaţi sistemul de acţionare al ștergătoarelor de parbriz; asiguraţi lichid de curăţare pentru temperaturi scăzute.


Dotaţi-vă mașina cu lanţuri antiderapante.

Urmăriți buletinele meteo.

Nu plecați cu autoturismul din localitate atunci cînd se anunță ninsori și/sau viscol.

Dacă viscolul vă blochează în trafic în afara unei localități, trageți autovehiculul pe partea dreaptă a drumului: porniți luminile de avarie și prindeți o cîrpă de antena radio ori la geam; anunțați evenimentul la 112, indicînd locul unde ați rămas blocat. Rămîneți în autoturism pînă ce forțele de intervenție vin să vă salveze; porniți motorul și sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menține cald în interior. Curățați periodic zăpada de pe țeava de eșapament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?