X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Glumă macabră a ministrului de Externe britanic: ,,Să scape de cadavre”

4 oct. 2017,, 20:30   Externe
3296 1

Șeful diplomației britanice a făcut o glumă despre Liba, țară aflată în război civil, spunând că un oraș al statului african poate deveni următorul Dubai ,,după ce scapă de cadavre”.

Mai mulți colegi de partid au calificat comentariul drept inacceptabil și i-au cerut lui Boris Johnson să demisioneze. Ministrul britanic de Externe, care a mers în țara nord-africană în luna august, a vorbit despre vizita sa la o reuniune a politicienilor conservatori.

Oficialul a descris la superlativ locurile și oamenii din Libia, adăugînd că există un potențial uriaș pentru comerțul cu Marea Britanie. Apoi a gafat. ,,Au o idee minunată despre cum să transforme orașul Sirte în următorul Dubai. Tot ce trebuie să facă este să curețe locul de cadavre”, a declarat Boris Johnson în fața a 450 de conservatori, potrivit Bloomberg.

Parlamentarul Heidi Alles, coleg de partid cu diplomatul, a scris pe Twitter că astfel de comentarii sunt inacceptabile din partea oricui, mai ales a ministrului de Externe. ,,Trebuie dat afară pentru asta. Nu reprezintă partidul meu”.


,,Glume batjocoritoare despre oamenii uciși în Libia ar fi prea mult și pentru un standp-up comedy. Sunt îngrozită să aud asta din partea ministrului de Externe”, a spus și parlamentarul Sarah Wollaston.

Boris Johnson a reacționat în rețele de socializare, unde a scris că este criticat de oameni care nu înețeleg ce se întâmplă în Libia. ,,Realitatea este că în Sirte le este foarte greu să scape de cadavrele luptătorilor ISIS din cauza bombelor ascunse”, a scris oficialul.

Este ultima dintr-o serie de gafe ale controversatului ministru. Cu o săptămînă în urmă, Boris Johnson a recitat o poezie din perioada colonială în timpul unei vizite în Myanmar, o fostă colonie a Marii Britanii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?