X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon a convocat o ședință de lucru la Ministerul Apărării

3 oct. 2017,, 15:40   Politică
3869 2

Președintele a avut astăzi o ședință de lucru cu efectivul de comandă al Armatei Naționale, informează NOI.md.

Potrivit lui Dodon, pentru prima dată în ultimii opt ani, comandantul suprem al forțelor armate convoacă o ședință de lucru cu conducătorii tuturor subdiviziunilor militare de pe teritoriul țării. Astfel de întîlniri sînt necesare pentru a face un schimb de opinie referitor la situația din Armata Națională și pentru a veni cu propuneri de îmbunătățire. Am venit cu unele aprecieri inclusiv a acțiunilor care au loc în interiorul Ministerului Apărării, a declarat Dodon.

Demnitarul a abordat cu conducerea Ministerului Apărării și ofițerii problema participării militarilor moldoveni la exerciții internaționale. El a declarat că se va ține de cunvînt și va sancționa persoanele care nu au respectat ordinul emis. „Retrogradați în funcție trebuie să fie și vor fi conducătorii, nu militarii simpli. Cei din urmă nu au nicio vină”.

În cadrul ședinței, șeful statului a dat indicația de a stopa transferarea sau înstrăinarea activelor Ministerului Apărării, pînă la aprobarea unui plan complex de modernizare a Armatei. „Există suspiciuni că se dorește vînzarea activelor Ministerului: terenuri și alte obiective”, a menționat Dodon.

Totodată, în viitorul apropiat șeful statului va semna o inițiativă legislativă privind reintroducerea pachetului social pentru militari.


La rîndul său, viceministrul Apărării Gheorghe Galbura a spus că nu a încălcat legislația în niciun fel atunci cînd a ales să se supună ordinelor prim-ministrului privind participarea militarilor moldoveni la antrenamente în Ucraina. „Eu am îndeplinit hotărîrea Guvernului referitoare la detașarea militarilor moldoveni. Dacă dumnealui crede că am încălcat legislația, să acționeze”, a declarat Galbura.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?