X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Bugetul de Stat a fost prejudiciat cu aproape 10 milioane de lei

3 oct. 2017,, 12:30   Societate
3942 1

Trei persoane, membrii unui grup infracțional au fost reținute de poliție pentru afaceri ilegale cu alcool etilic și produse alcoolice contrafăcute în proporții deosebit de mari, notează NOI.md.

Indivizii care au cu vîrste cuprinse între 34 și respectiv 41 de ani și sînt domiciliați în municipiul Chișinău și raionul Rîbnița, au prejudiciat bugetul de stat cu peste 9 milioane de lei.

Timp de patru luni de documentare, oamenii legii au stabilit că gruparea infracțională era condusă de un bărbat de 34 de ani.

Acesta, împreună cu alte persoane produceau băuturi alcoolice în zona centru a Republicii Moldova, cît și comercializau la negru alcool etilic.

Totodată, poliția a stabilit că, alcoolul era transportat din regiunea Transnistreană prin postul vamal intern r. Criuleni spre mun.Chișinău în remoci-cisterne, care sînt destinate transportării cimentului, în interiorul lor erau confecționate ascunzişuri specializate transportării vaselor din masă plastică cu alcool etilic.


Schema frauduloasă este implimentată din luna iunie pînă în septembrie 2017, astfel, membrii grupării au transportat și comercializat aproximativ peste 120 tone de alcool etilic.

Totodată, au fost ridicate și două autocamioane, două remorci cisterne, aproximativ peste 52 toane de ciment, un microbus care era destinat transportării a acloolului etilic în mun.Chișinău, un jeep de model Chevrolet.

Conform legislației în vigoare indivizii riscă închisoare de la 3 la 5 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?