Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Scandal în capitală! Locatarii unui bloc de locuit protestează împotriva construcției unei anexe (VIDEO)

10 iul. 2013,, 13:07   Societate
9171 2
Foto: noi.md
Situație tensionată pe strada Nicolae Zelinski din Chișinău. Cîțiva locatari ai blocului de locuit susținuți de activiști se împotrivesc construcției unei anexe la primul etaj. La fața locului s-au prezentat astăzi pentru a stabiliza situația reprezentanții Preturii Botanica, transmite NOI.md.

Locatara casei 12/6 din strada Nicolae Zelinski, Lidia Stoianov, se plînge că vecina sa, Sofia Mămăligă, de la primul etaj, construiește ilegal o anexă la apartament. ”Nu s-a coordonat cu locatarii blocului. Avem lista persoanelor care nu doresc construcția anexei. Casa noastră este veche și riscăm să avem probleme la nivel termic”, a spus Lidia Stoianov.

În context, activiștii susțin că anexa este construită cu încălcări. Potrivit președintelui Organizației ”Orașul meu drag”, Vitalii Voznoi, ”pe șantier nu există panou informațional și la subsol s-a lăsat liber pentru intrare, ceea ce nu se permite”.

La rîndul ei, Sofia Mămăligă a prezentat documente care confirmă legalitatea acestei construcții. ”Sîntem opt persoane în familie. Trebuie cumva să trăim. Avem toate actele în ordine, chiar și judecata a fost de partea noastră”, a precizat proprietara anexei.

În mare parte, locatarii acestei case nu au nimic împotriva anexei în cauză. ”Pe mine nu mă deranjează cu nimic această construcție. Într-adevăr sînt mulți în familie și au nevoie de mai mult spațiu. Doamna în cauză nu se împacă cu nimeni în acest bloc, cu toți se ceartă”, a precizat Ina Tcaci.

Pretura sectorului Botanica, de asemenea, dezminte informația precum că anexa ar fi construită ilegal. ”Proprietara are toate actele în regulă. Cît privește încălcările invocate, lucrările de construcție au fost stopate pentru a fi lichidate”, a specificat arhitectul sectorului, Igor Vrabie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?