X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Documente străine falsificate, găsite la vamă

2 oct. 2017,, 17:02   Societate
2576 0

Polițiștii de frontieră au găsit trei persoane printre care una dată în căutare națională pentru furt care dețineau documente străine cu semne vădite de falsificate, notează NOI.md.

La aproximativ 400 de metri de rîul Prut, pe direcția localităților Taxobeni-Șendreni, patrula a stopat pentru verificări autoturismul ce transporta inșii. În cadrul legitimării persoanelor, una dintre acestea, un tînăr 22 de ani, cu dubla cetățenie, R. Moldova și României, a înmînat la control un buletin de identitate românesc, cu vădite semne de falsificare.

Ulterior, la aprofundarea cercetărilor s-a aflat că pe numele persoanei în cauză este un consemn, acesta fiind anunțat în căutare de către organele de poliție pentru săvîrșirea infracțiunii prevăzute de art. 186, al. 5 CP al RM – furt în proporții deosebit de mari. Documentul falsificat a fost reținut și urmează să fie supus expertizei, iar conform procedurilor de rigoare, tînărul a fost deferit IP Strășeni pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Totodată, în acest weekend polițiștii de frontieră din punctele de trecere Sculeni și Palanca au ridicat două permise de conducere eliberate de autoritățile Macedoniei și Angliei, ambele falsificate. Sînt documentați pentru uz de fals în acte un cetățean al Macedoniei și altul al României. Persoanelor le-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, continuîndu-și călătoria în calitate de pasageri. Permisele de conducere au fost transmise spre expertiză, iar angajații Poliției de Frontieră continua cercetările în vederea elucidării circumstanțelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?