Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Opoziția a organizat o acțiune de protest la Televiziunea Națională

2 oct. 2017,, 12:40   Societate
2421 0

Duminică, 1 octombrie, la Chişinău a avut loc o acţiune de protest a opoziţiei de dreapta.

La protestul organizat de Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (DA) şi Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) au participat circa o mie de oameni.

Participanţii la manifestație au cerut anularea Legii privind trecerea la sistemul electoral mixt, precum şi acordarea timpului de antenă la Televiziunea Naţională. Ei au pornit de la Cinematograful Gaudeamus la clădirea Televiziunii Naţionale. Participanţii la acţiune au ţinut pancarte cu sloganuri antiguvernamentale, drapele ale Moldovei şi Uniunii Europene.

De menţinerea ordinii publice la Televiziunea Naţională erau responsabili circa o sută de poliţişti, care nu au intervenit în acţiunea de protest.

„Am venit la Televiziunea Naţională pentru a reaminti conducerii şi jurnaliştilor ei că aceasta este o televiziune publică, finanţată din contul nostru, dar nu e o televiziune a oligarhilor. Cerem ca Moldova 1 să reflecte obiectiv evenimentele din ţară, să ofere timp de antenă partidelor de opoziţie. Trebuie să avem dreptul să vorbim la postul public de televiziune”, a declarat, în cadrul mitingului, liderul PAS, Maia Sandu.

Protestatarii au cerut demisia directorului Moldova 1, Ecaterina Stratan, precum şi a membrilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului şi a membrilor Consiliului de observatori al instituţiei publice "Teleradio-Moldova".

Maia Sandu a declarat că miercuri va participa la dezbaterile politice la postul de televiziune Moldova1 cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Participanţii la miting şi-au anunţat intenţia de a continua protestele.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?