Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Nenorocire la o stînă din Petrovca

2 oct. 2017,, 11:40   Societate
3395 0

Lupii dau tot mai des tîrcoale la stînele din ţară. 15 capre au fost sfîşiate, în noaptea de sîmbătă spre duminică, în satul Petrovca, din raionul Sîngerei

Vitalie Blajic spune că lupii i-au atacat turma şi cu o seară înainte. Fermierul a auzit zgomote, iar cînd a ieşit afară a găsit o capră sfîşiată.

"Am auzit că ţipă aici, se aud capre, cîinele hămăind. Am început a striga de acasă, am ajuns aici şi deja o capră era sfîşiată", fermierul, Vitalie Blajic.

Proprietarul stînei a sperat că lupii nu vor mai reveni, dar s-a înşelat.

"Cînd am auzit hămăind, am venit, era deja tîrziu. Pe la jumătate de noapte, pe la trei, erau toate împrăştiate, 15. Şase moarte, dar celelalte stau în picioare. Le-am lecuit, dar nu ştiu dacă o să trăiască", a spus fermierul, Vitalie Blajic.

Vitalie Blajic creşte 200 de capre. Fermierul spune că prejudiciul se ridică la zece mii de lei. Oamenii din sat îşi fac griji ca lupii vor ajunge şi în gospodăriile lor.

"Sigur că ne temem, pentru că avem copii şi se duc şi se joacă, situaţia e grea, mai ales aşa cum e satul şi lisopoluri sînt, ne ducem la deal, la lucru, e greu."

"Ne temem, că avem copii, ne ducem la grădiniţă, la şcoală. Dar chiar maturi, mergi pe drum şi nu ştii la ce poţi să te aştepţi."

"Clar că e frică. Asta e pentru orice gospodar, că omul munceşte toată viaţa şi adună şi Doamne Fereşte un animal iaca aşa se vîră şi fărîmă."

Zilele trecute, lupii au atacat patru oi de la o stînă din satul Tomai, raionul Ceadîr-Lunga. Prejudiciul a fost de pînă la şase mii de lei. Lupii sînt incluşi în Cartea Roşie. Potrivit datelor oficiale, în pădurile din Moldova sînt aproape 200 de exemplare.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?