X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cîte granturi vor mai fi alocate în cadrul Programului PARE 1+1?

2 oct. 2017,, 15:30   Economie
3942 0

Migranții de muncă și rudelelor vor primi de la stat noi granturi pentru dezvoltarea afacerii proprii în Moldova, comunică NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei ș iInfrastructurii, Consiliul de observatori al Programului pentru atragerea transferurilor de bani în economia Moldovei PARE 1+1, a aprobat încă 39 de cereri pentru acordarea granturilor în valoare de 7,8 mil. de lei companiilor, create de migranții de muncă sau de rudelelor de prima categorie.

Directorul general al Organizației pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii (ODIMM), Iulia Iabanji, a menționat că din 39 de proiecte noi, pentru care a fost aprobată finanțarea gratuită, 28 de întreprinderi beneficiare ale proiectului activează în agricultură și se ocupă de cultivarea cerealelor, strugurilor, fructelor și legumelor, cresc diverse animale, inclusive chinchille, practică apicultura etc.

Încă 6 companii lucrează în domeniul traficului de pasageri, reparației și asistenței mașinilor, asistenței medicale, taberelor de odihnă, 5 companii produc mobilă, paste făinoase etc., 21 de întreprinderi sînt la etapa extinderii sau dezvoltării, iar 18 proiecte sînt startup-ri. Proiectele investiționale vor permite de a crea 83 noi locuri de muncă, inclusiv 22 pentru femei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?