X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Factura lucrărilor de renovare Big Ben, din ce în ce mai piperată

1 oct. 2017,, 00:00   Externe
3997 0

Factura lucrărilor de renovare a celebrului ceas Big Ben din Londra va fi mult mai piperată decât se anunțase inițial, Parlamentul britanic evocînd o dublare a sumei preconizate, relatează AFP.

Inițial suma a fost estimată la 29 de milioane de lire (31,7 milioane de euro), pentru lucrările de reparație ale emblematicului monument londonez.

Suma va fi însă majorată la 61 de milioane de lire (69 de milioane de euro), a informat Parlamentul într-un comunicat.

Potrivit Parlamentului, această majorare se datorează "unei mai mari înțelegeri" a lucrărilor avute în vedere, precum și a complexității lor. Renovarea mecanismului ceasului, precum și a Turnului Elisabeta care îl găzduiește au fost validate printr-un vot al parlamentarilor.


Ceasul Big Ben, în funcțiune de 158 de ani a fost oprit la 21 august pentru a permite începerea acestor lucrărilor care vor dura patru ani. Ceasul a mai fost oprit ți între 1983 și 1985 pentru lucrări de renovare și a fost repus în funcțiune în 2007.

Orologiul va continua însă să funcționeze datorită unui mecanism electric de substituție și cel puțin unul dintre cele patru cadrane ale sale va rămîne vizibil publicului.

Înalt de 96 de metri, turnul Elisabeta este unul dintre cele mai fotografiate monumente din Marea Britanie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?