X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Companiile suedeze care sînt dispuse să dezvolte afaceri în Moldova

29 sep. 2017,, 12:10   Economie
3363 0

Unele companii suedeze din sectorul ICT, componente auto și textile și-au arătat interesul pentru afaceri în Moldova, notează NOI.md.

Acest fapt a fost menționat de Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO), care a adăugat că despre aceasta au comunicat reprezentanţii lor după prezentarea la Stockholm a oportunităților investiționale și de afaceri.

La eveniment, organizat de Ministerul de Externe al Suediei în parteneriat cu Ambasada Moldovei în această ţară, au participat reprezentanți ai Consiliului suedez pentru comerț și investiții, ai Camerei de Comerț și Industrie a Suediei pentru Rusia și CSI, Agenția Suedeză pentru Investiții și Dezvoltare (SIDA), Ambasadei Suediei la Chișinău, precum şi circa 80 de companii suedeze, printre care Ericsson, Volvo, IKEA, Telia Company, Sweco, Triathlon Group, Holmen Group, Seed Forum etc.

Companiile suedeze din sectorul IT, componente auto și textile și-au arătat interesul pentru afaceri în Moldova şi MIEPO şi-a anunţat disponibilitatea de a le acorda tot suportul necesar pentru identificarea partenerilor și a locațiilor, a furnizorilor locali de componente și servicii, să ofere informații cu privire la cadrul fiscal, legal, administrativ, să acorde servicii postinvestiționale etc.


Moldova a participat la acest eveniment la invitația ambasadoarei Suediei în țara noastră, Signe Burgstaller. Astfel de seminare sînt organizate la Stockholm trimestrial și prezintă oportunitățile de afaceri ale unei țări anumite în scopul conexiunii cu mediul de afaceri suedez în vederea stabilirii parteneriatelor, inițierii proiectelor investiționale etc.

Actualmente, în Moldova activează 23 de întreprinderi cu capital suedez. Volumul comerțului exterior al Moldovei cu Suedia în primele luni ale anului curent a constituit 6,5 milioane de dolari, exportul de mărfuri a înregistrat cifra de 642 de mii de dolari, iar importul – de 5,86 milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?