X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Lupu spune cu cine ar putea face coaliție PDM

29 sep. 2017,, 08:42   Politică
7053 13

Niciun partid nu va fi în capacitate să oobțină de sine stătător majoritatea la viitoarele alegeri parlamentare.

De această părere este liderul fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat și a fost expunsă în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, notează NOI.md.

Totodată, liderul fracțiunii PDM susține că formațiunea nu va face coaliție în următorul parlament cu alte partide care nu sînt pe aceeași linie de idei cu el.

Marian Lupu exclude posibilitatea unei coaliții cu Partidul Socialiștilor, dar susține că este mai real scenariul de a se așeza la masa de negocieri cu liderii Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Maia Sandu și Andrei Năstase.

„După alegerile parlamentare, este nevoie de o majoritate proeuropeană care să nu admită abolirea Acordului de asociere cu UE și turnura pe vectorul strategic de politică internă și externă a țării”, a punctat democratul.

Comentînd inițiativa Partidului Liberal de a-l demite pe președintele Igor Dodon, Marian Lupu a declarat că aceasta probabil nu are sorți de izbîndă, mai mult decît atît, ar putea duce la o destabilizare. Potrivit lui, de aceeași părere sînt și un șir de oficiali din afara țării.

„Eu nu cred că PL sau PAS, care merg pe la procuratură cu inițiative, nu înțeleg acest lucru. Dacă nu înțeleg, atunci am mari critici la echipa analitică, dar eu cred că înțeleg, fiindcă au suficiente capacități în acest sens. Sînt tehnologii politice de PR”, a conchis Marian Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?