X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Irakul suspendă toate zborurile internaţionale către Kurdistan

28 sep. 2017,, 21:30   Externe
2259 0

Guvernul irakian a anunţat că toate zborurile internaţionale către capitala regiunii kurde, Irbil, vor fi suspendate, începînd de 29 septembrie, ca urmare a referendumului pentru independenţă organizat de Guvernul regional al kurzilor, relatează The Independent.

Decizia Guvernului central din Bagdad urmăreşte punerea presiunii pe regiunea kurzilor din Irak pentru a anula rezultatul referendumului desfăşurat la începutul săptămînii, în care 92% dintre votanţi s-au declarat favorabili declarării independenţei.

Prim-ministrul irakian Haider al-Abadi a declarat că nu recunoaşte votul pentru independenţa kurzilor, fiind o încercare neconstituţională de a exercita un control mai mare asupra resurselor de petrol din regiune.

Oficialii irakieni au precizat că se aşteaptă ca restul zborurilor internaţionale să se desfăşoare în condiţii normale.


Mowlud Murad, ministrul Transporturilor în Guvernul regional kurd, a afirmat că nu va respecta ordinele Bagdadului, susţinând că aeroportul din Irbil trebuie să rămână funcţional pentru a nu periclita economia regiunii şi pentru a nu facilita ofensivele reţelei teroriste Stat Islamic asupra Irakului.

Kurzii irakieni din nordul Irakului au votat masiv în favoarea independenţei regiunii Kurdistan în cadrul unui referendum controversat ce a avut loc luni. Potrivit Comisiei Electorale, 92% din cei 3,3 milioane de votanţi au susţinut independenţa Kurdistanului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?