X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Oamenii de știință ruşi au creat un nou tip de aluminiu

2 oct. 2017,, 02:00   Ştiinţă şi IT
4012 4

O echipă de cercetători din SUA şi Rusia au descoperit o nouă metodă de realizare a aluminiului mai uşor decît apa.

Echipa a reuşit să realizeze structura prin intermediul modelelor computerizate şi înlocuirea atomilor de carbon dintr-un diamant cu tetraedru de aluminiu.

Aluminiul din prezent se scufundă atunci cînd este amplasat în apă, dar o echipă de cercetători din cadrul Universităţii Utah şi Universitatea Federală Sudică din Rusia au dezvoltat un nou tip de aluminiumult mai uşor decît cel din prezent.

Futurism relatează că prin utilizarea modelelor computerizate echipa a început să înlocuiască fiecare atom de carbon dintr-un diamant cu tetraedru de aluminiu. În urma experimentelor a rezultat un nou tip de aluminiu cristalizat, denumit supertetraedru, care are o densitate de 0,61 de grame pe centimetru cub. Pentru comparaţie, aluminiul normal are o densitate de 2,7 grame pe centimetru cub.

''Colegii mei au avut o abordare foarte inovatoare. Noul material va pluti pe apă, care are o densitate de un gram pe centimetru cub,'' a declarat chimistul Alexander Boldyrev, din cadrul USU.


Noul aluminiu are abilitatea de a pluti pe apă, conform lui Boldyrev poate fi utilizat în domeniul aviaţiei, medicinei, telegrafiei, dar şi pentru confecţionarea unor părţi din automobile mult mai uşoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?