Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ambasadorul Ucrainei îl acuză pe Dodon

28 sep. 2017,, 10:11   Politică
15073 30

Ambasadorul Ucrainei în Moldova, Ivan Gnatişin, îl acuză pe preşedintele Moldovei, Igor Dodon, că "nu respectă suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei".

El a făcut acest lucru în cadrul mesei rotunde "Moldova-Ucraina: cooperare, concurenţă, interdependenţă". Evenimentul a fost organizat miercuri la Chişinău de Fundaţia Friedrich Ebert din Ucraina şi Consiliul de Politică Externă "Prisma ucraineană".

În cadrul discuţiilor, fostul viceministru al Afacerilor Externe al Moldovei Andrei Popov a menţionat că "relaţiile dintre cele două ţări se dezvoltă cu succes în ultimul timp, dar în ultimii zece ani niciun prim-ministru al Ucrainei nu a venit în vizită în Moldova".

"Nu mai vorbesc de preşedinţi. Între ei nu există niciun fel de contacte", a spus Popov.

Drept răspuns, Ivan Gnatişin a declarat că prim-ministrul Vladimir Groisman va efectua o vizită la Chişinău pe 6 octombrie.

"Referitor la preşedinţi, aici este altă situaţie. Nu pot contacta cu un preşedinte al Moldovei care nu respectă suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării mele", a declarat diplomatul.

În cadrul campaniei electorale din octombrie 2016, Dodon a declarat în cadrul dezbaterilor televizate că "Crimeea aparţine Rusiei". Această declaraţie a provocat indignarea Kievului oficial.

După victoria la alegeri, preşedintele Igor Dodon a declarat că afirmaţiile lui au fost interpretate greşit de jurnalişti. Administraţia Preşedinţiei Moldovei a solicitat o întrevedere a lui Igor Dodon cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, dar solicitările au rămas fără răspuns.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?