X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Mesajul lui Pettit către Dodon: SUA au nevoie de un partener responsabil în regiune

25 sep. 2017,, 15:03   Politică
4353 6

Președintele Igor Dodon s-a întîlnit astăzi, din nou, cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, informează NOI.md.

Cei doi demnitari au discutat despre situația politică curentă, dar s-au referit și la cooperarea în domeniul securității dintre SUA și țara noastră, după cum se precizează într-o notă informativă emisă de Ambasada SUA. În discuție a fost pusă și interdicția lui Igor Dodon privind participarea militarilor moldoveni la diferite misiuni peste hotare.

„James Pettit i-a reamintit președintelui despre importanța Republicii Moldova ca partener responsabil în domeniul securității în regiune și l-a încurajat să ia în considerare cooperarea în continuare pentru modernizarea Armatei Republicii Moldova prin instruire și modernizarea echipamentului”, se arată în declarația Ambasadei SUA.

La rîndul său, șeful statului a declarat, în urma întrevederii, că au fost abordate subiecte actuale cu privire la agenda politică internă, Găgăuzia, chestiuni legate de soluționarea diferendului transnistrean, politica externă, relațiile bilaterale moldo-americane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?