Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Calmîc a anunţat ce inflaţie este prognozată pentru anul curent

25 sep. 2017,, 14:50   Economie
3046 0

Conform prognozelor, rata inflației anuale în Republica Moldova va constitui anul curent circa 6%.

Acest fapt a fost menționat de către vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, în cadrul întîlnirii cu reprezentanţii Asociaţiei Businessului European, relatează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, referindu-se la situaţia din economia ţării, şeful instituţiei de resort a menţionat că în prima jumătate de an PIB-ul Moldovei a crescut cu 2,8%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar salariul mediu pe economie – cu 10%.

În cadrul dialogului, vicepremierul Octavian Calmîc a relatat despre agenda Guvernului și Ministerului Economiei și Infrastructurii pe termen scurt și mediu în toate sectoarele economiei naționale, în special la capitolul atragerii investițiilor străine directe în Moldova, susținerii mediului de afaceri etc.

Ministrul Economiei a vorbit și despre politicile care urmează a fi implementate de autorități în domeniul politicii bugetar-fiscale, reformei regulatorii, armonizării legislației naționale şi alte măsuri, al căror scop final constă în crearea unui mediu favorabil pentru activitatea agenților economici.

Membrii Asociaţiei Businessului European, la rîndul lor, au abordat un șir de probleme a căror soluționare, în opinia lor, va permite eliminarea mai multor bariere din activitatea companiilor, va facilita dezvoltarea acestora, va duce la creșterea volumului de mărfuri produse etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?