Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Obama l-a avertizat personal pe Zuckerberg

25 sep. 2017,, 19:30   Externe
3141 0

Fostul preşedinte al Statelor Unite Barack Obama l-a avertizat personal pe fondatorul Facebook cu privire la amploarea ştirilor false şi la influenţa Rusiei pe reţeaua de socializare, potrivit Washington Post.

Nouă zile după ce Mark Zuckerberg a respins ca ”nebunească” ideea că ştirile false postate de agenţi ruşi pe platforma de socializare ar putea influenţa alegerile din SUA, preşedintele Barack Obama l-a luat deoparte pe şeful Facebook şi i-a transmis un semnal de alarmă cu privire la influenţa reală, scrie The Washington Post.

Până în ziua alegerilor, Obama şi consilierii lui au încercat să gîndească o strategie pentru a răspunde intervenţiei ruse din timpul campaniei prezidenţiale, fără înrăutăţi lucrurile. La puţin timp după victoria surpriză a lui Trump, cei din tabăra lui Obama au privit cu regret în urmă, dorindu-şi să fi putut face mai mult.

În cadrul unei reuniuni din 19 noiembrie care a avut loc în Peru, cu două luni înainte de inaugurarea lui Donald Trump ca preşedinte al SUA, Obama a făcut un apel personal către Zuckerberg pentru a lua în serios ameninţarea cu ştirile false şi cu dezinformarea politică.


Îu excepţia cazului în care Facebook şi guvernul american vor face mai multe pentru a minimiza ameninţarea virtuală, a avertizat Obama, lucrurile se vor înrăutăţi în următoarea cursă prezidenţială.

Cu toate că Zuckerberg a recunoscut problema reprezentată de ştirile false, acesta i-a spus lui Obama că aceste mesaje nu sunt răsp î ndite în mod curent pe Facebook şi că nu există un remediu uşor, potrivit The Washington Post, care citează sub anonimat o sursă apropiată celor doi lideri.

Conversaţia de pe 19 noiembrie a fost doar un fitil într-un an tumultuos în care Zuckerberg a ajuns să recunoască magnitudinea unei noi ameninţări - un atac coordonat asupra alegerilor din SUA de către o forţă străină care stă în umbră şi care exploatează reţeaua socială pe care acesta a creat-o.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?