X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Bucluc pe Aeroportul din Paris. Unei aeronave AIRMoldova cu pasageri i s-a interzis să decoleze

23 sep. 2017,, 14:00   Societate
14747 1

O aeronavă de model Embrauer E90 care aparține companiei AirMoldova a rămas blocată în seara zilei de vineri, 22 septembrie, pe Aeroportul Beuavais- Tille din Paris, după ce reprezentanții Aeroportului au depistat mai multe defecțiuni tehnice și i-au interzis aeronavei să să decoleze.

Potrivit reprezentanților companiei aeriene, cei aproape 150 de pasageri au ajuns în această noapte la Chișinău, după mai multe ore de așteptări, cu o altă aeronavă AirMoldova.

Aeronava companiei Air Moldova, urma să decoleze aseară conform orarului în jurul orei 19:30 de pe Aeroportul Beuavais- Tille din Paris, persoanele responsabile de pe Aerport ar fi interzis aeronavei să decoleze din motiv că nu ar corespunde tehnic pentru zbor.

Potrivit lui Dumitru Niculăiță, purtătorul de cuvînt al AirMoldova, avionul nu a decolat de pe Aeroport din cauza unui control al inspectorilor locali din domeniu care au depistat o eroare tehnică și au luat decizia să rețină aeronava la sol.

Reprezentantul companiei aeriene susține că nu ne poate comunica despre ce defecțiune a fost vorba, însă a subliniat că nu ar fi fost vorba despre o eroare tehnică gravă, dar ca procedură de control, înlăturare defecțiunii ar fi durat mai mult timp, iar în această după-amiază aeronava urmează să decoleze de la Paris spre Chișinău.


Niculăiță a ținut să adauge că o altă navă a companiei a decolat spre Paris pentru ai prelua pe pasagerii care au rămas blocați pe Aeroportul din Paris mai bine de opt ore. pasagerilor li s-a oferit imediat toată asistența necesară, iar în această noapte, în jurul orei 02:30 au ajuns la Chișinău.

Reamintim că nu este pentru prima dată în ultima perioadă cînd o navă a companiei AirMoldova nu poate decola de pe Aeroport din cauza problemelor tehnice. La începutul lunii iulie, o navă AirMoldova de tip Embraer 190/ER-ECB/ care a efectuat cursa 9U885 Chișinău-Verona, s-a defectat în timpul zborului și a fost întoarsă pe Aeroportul din Verona, unde se află și în prezent.

Cîteva săptămîni mai tîrziu, aeronva de pe cursa Chișinău - Atena la fel nu a putut decola de pe Aeroport din cauza defecțiunilor tehnice, iar înainte de acest incident o altă aeronavă a aceleeași companii a avut probleme la aterizare, după ce a făcut o pană de cuaciuc la aterizare pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Mai mult ca atît, vara trecută în spațiul mediatic a apărut o scrisoare anonimă prin care un grup de angajați ai Companiei Aeriene ”AIR Moldova” (piloți, ingineri, personal navigant și întreținere la sol) ar fi expediat o scrisoare deschisă în adresa Președintelui țării, Speakerului Parlamentului, Premierului și în adresa presei, în care vorbesc despre ”corupția și incompetența” care domină situația de la companie și solicită ”salvarea AIR Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?