Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Filip a cerut la ONU retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Moldovei

22 sep. 2017,, 17:33   Politică
3606 13

Premierul Pavel Filip a susținut astăzi un discurs în cadrul dezbaterilor generale ale Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, informează NOI.md.

El a adus la cunoștință delegațiilor statelor membre ale Organizației declarația Parlamentului de la Chișinău privind necesitatea retragerii trupelor ruse din regiunea transnistreană. Premierul a cerut sprijinul tuturor statelor membre în realizarea acestui deziderat.

„Avînd în vedere competențele ONU în domeniul menținerii păcii în plan internațional, Moldova solicită înscrierea pe agenda sesiunii a 72-a Adunării Generale ONU a unui punct intitulat: retragerea forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Filip de la tribuna ONU.

„Mă adresez tuturor delegațiilor statelor membre ONU cu rugămintea să sprijine această solicitare legitimă, care corespunde principiilor Cartei ONU, și reprezintă un interes fundamental al Republicii Moldova. Sperăm că examinarea acestui punct de o manieră constructivă și nepolitizată va constitui un important exercițiu de aplicare a diplomației preventive în raport cu o țară și o regiune, unde menținerea păcii este subminată de lipsa unui dialog bazat pe respect reciproc”, a adăugat Pavel Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?