Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Un grup de ONG-uri cer eliberarea șoferului reținut în urma protestului

22 sep. 2017,, 16:30   Societate
2147 1

Reprezentanții societății civile susține că șoferul microbuzului care aducea echipamentul de sonorizare destinat protestului de duminică este nevinovat, comunică Noi.md.

ONG-urile cer eliberarea lui Alexei Alexeev, argumentînd că informația precum că acesta ar fi intrat cu microbuzul în mulțime este falsă. Bărbatul a fost reținut pentru 30 de zile, fiind acuzat de faptul că a intrat în cordonul de poliție cu microbozul, cauzînd vătămări unor angajați ai poliție. Membrii ONG-urilor afirmă că prin aceste rețineri, guvernarea pune în aplicare acțiuni de intimidare a protestatarilor opoziției.

Este un caz ieșit din comun. Alexeev nu a făcut decît să urmeze indicațiile poliției. Reacția care a urmat este una de control absolut al situației. Nu ne rămîne decât să protestăm în continuare, a declarat Directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroșie.

Acea mașină pe care o conducea Alexei Alexeev ducea acele boxe, din acele boxe se chema la o ordine publică în timpul protestelor. Lumea nici pe departe nu era agresivă, unii au obosit și s-au așezat lângă televiziune. Nu încercați să închideți gura populației pentru că această populație se face și mai nervoasă”, a menționat Lilia Carasciuc, președinta Transparency International Moldova.

Petiționarii solicită Curții de Apel să examineze de urgență recursul avocatului lui Alexeev și să dispună eliberarea lui imediată. Avocatului poporului i se cere să intervină în acest caz, iar Procuraturii Generale să înceteze urmărirea penală și să retragă acuzațiile față de Alexei Alexeev.

Demersul a fost semnat de Asociația pentru Democrație Participativă (ADEPT); Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă (AGER); Centrul de Resurse Juridice din Moldova; Centrul pentru Politici și Reforme; Comunitatea „WatchDog.MD”; IDIS „Viitorul”; Institutul de Politici Publice; Fundația Est-Europeană; Promo-LEX; Transparency International Moldova, etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?