Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Tezaurul muzicii moldovenești, astăzi la Teatrul de Operă și Balet (VIDEO)

22 sep. 2017,, 15:51   Showbiz
4491 0

Astăzi pe scena Teatrului Național de Operă și Balet va avea loc unul din cele mai importante evenimte culturale din această toamnă.

Spectatorii vor putea să asculte melodiile care au scris istoria estradei naționale încă în îndepărtații ani 70 -80.

Directorul artistic al concertului, Constantin Moscovici ne-a mărturisit că melodiile care vor face parte din spectacol nu au fost alese la întîmplare.

”Eu cred că era o epocă de aur, maeștrii scriau în vremea aceea niște piese care au fost, sînt și vor rămîne un tezaur al muzicii moldovenești”, a mărturisit Contantin Moscovici

Deși organizarea concertului a fost făcută într-un timp foarte scurt, pregătirile durînd doar o lună și jumătate, naistul recunoașe că fără susținerea colegilor de breaslă și a omenilor care i-au fost alături, acest proiect nu ar fi putut avea șanse la viață.


”Ideea de fapt de mult era în cap, am făcut și un CD care se numește ”Nostalgie” în care am strîns niște piese – cover scrie de autorii noștri. După ceva timp cu ajutorul lui Vasile Chirtoca am realizat un plan grandios, am adunat 28 de piese pentru care am făcut aranjamente noi, am invitat artiștii nostril consacrați, am realizat două CD-uri și spectacolul care va avea loc în această seară la Teatrul de Operă și Balent reprezintă o finisare foarte frumoasă la un început nou, pentru că îmi doresc să continui proiectul dat mai departe mai sînt foarte mult piese care merită să fie audiate și recunoscute de generația mai tînără”, a subliniat artistul.

Concertul care prezintă în sine o culegere inedită a îndrăgitelor melodii din anii 70-80, va aduna pe scenă nume notorii care au scris istorie în lumea muzicii, precum ar fi legendara Formație Noroc, interpretul Iurie Sadovnic, Ricu Vodă, dar și artiști tineri care au fost marcați de melodiile acelor ani.

”Evident nu am putut să trec cu vederea oamenii care sînt încă într-o formă foarte bună și cu plăcere au acceptat provocarea mea să iasă în scenă să cînte cu o orchestră din care fac parte muzicieni de performanță din Ucraina și Moldova”, ne-a povestit mestrul.

Concertul, care va începe la ora 18:00, se desfășoară sub egida Skoda Moldova și DAAC Hermes, este consacrat aniversării a 20-a companiei, are menirea să aducă în prim plan adevărate valori culturale ale estradei moldovenești.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?