Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon vrea să desfăşoare o întîlnire cu societatea civilă din Transnistria

22 sep. 2017,, 14:30   Politică
2937 4

Preşedintele Igor Dodon a spus că intenţionează să desfăşoare o întîlnire cu societatea civilă din Transnistria.

El a făcut acest lucru ieri seara, în cadrul "liniei directe" cu telespectatorii postului Accent TV.

Președintele a menţionat că "trebuie restabilită încrederea" şi planifică să desfăşoare o asemenea întîlnire la începutul lunii octombrie. Potrivit lui, împiedicarea unei astfel de întîlniri de către administraţia transnistreană este "o politică neprevăzătoare şi nu va duce la nimic bun".

„Vreau să avem o întîlnire neoficială. Dacă doresc, pot participa şi deputaţii, dacă le va permite "Şheriff"-ul (compania care controlează autorităţile Transnistriei - "I."). Fără presă, ca nimeni să nu se teamă, căci se pare că acolo sînt represiuni. Tinerii au venit la Coşniţa, iar apoi au fost întrebaţi de ce au venit la întîlnirea cu preşedintele Republicii Moldova. Este o politică neprevăzătoare, iar acest lucru nu va duce la nimic bun. Nu trebuie încurajată ura unul faţă de altul", a spus Igor Dodon.

El a subliniat că este deschis pentru un dialog cu conducerea şi cu locuitorii Transnistriei. Cu reprezentanţii societăţii din stînga Nistrului Igor Dodon intenţionează să discute problemele comune, viitorul şi condiţiile de pace pe Nistru.

„Este clar că acum nu vom rezolva situaţia atîta timp cît în Parlament şi în Guvern se fac declaraţii antiruseşti. Dar trebuie să ne aşezăm la masă şi să ne gîndim ce vom face mai departe atunci cînd vom obţine majoritatea parlamentară", a spus Dodon.

Preşedintele Igor Dodon şi liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, au avut două întîlniri – în ianuarie şi în martie 2017. De asemenea, ei intenţionau să se întîlnească în mai, apoi în iulie, dar întîlnirile nu au avut loc. Negocierile în formatul "5+2" privind reglementarea transnistreană nu s-au desfățurat de la începutul anului 2014, iar toate încercările de reluare a procesului de negocieri nu s-au încununat de succes.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?